Ψηταριές

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με σκοπό την αναβίωση των εορτών του Τριπολιτσιώτικου  Πάσχα πραγματοποίησε τρεις (3) ανεπανάληπτες ψηταριές – τις ωραιότερες όλων των εποχών, για την Τρίπολη- αυτές των ετών 1986, ’87 και ’88. Μ΄ αυτές έδωσε ιδέες στις Αρχές και τους Δημότες της πόλης, πώς πρέπει να εορτάζεται το Πάσχα της Τρίπολης, μια Λαμπρή-διαφήμιση για την Τριπολιτσά σε όλη την Ελλάδα, ώστε κάθε χρόνο να προσελκύει επισκέπτες. Παραλλάζαμε ολόκληρες γειτονιές, με φυσικά μεγέθη σπιτιών, πηγαδιών, αυλών… ενώ, με μόνο τις σωματικές δυνάμεις των Μελών του Σωματείου μας, ψήσαμε 100άδες αρνιά και προσφέραμε 100άδες κοκορέτσια, 10άδες 1000άδες πασχαλινά αυγά και κουλούρια… Δεχτήκαμε 1000άδες επισκέπτες, περισσότερους και απ΄ αυτούς της Δημοτικής Ψηταριάς…!

Τα τρία βιβλία επισκεπτών, είναι γεμάτα από ευμενή σχόλια για την τελειότητα των «εορτών» και την ευγένεια και φιλοξενία των μελών προς τους επισκέπτες.
Οι ψηταριές λειτούργησαν σε τρεις φάσεις, από τη Μ. Παρασκευή μέχρι το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα! Θυμίζουμε τους δύο μεγάλους προσκεκλημένους, για το άναμμα της φωτιάς, (Μ. Σάββατο, μετά το «Χριστός Ανέστη») γνωστούς ηθοποιούς, τη Ζωή Λάσκαρη και τον αξέχαστο Βασίλη Μπουγιουκλάκη…

Φωτογραφίες