48ο Κοντσέρτο Χορωδίας Τρίπολης

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε και το 48ο κοντσέρτο της Χορωδίας Τρίπολης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.

Δύο εκλεκτοί βιολονίστες, ο Λάουμε Λινάρες Τζίνερ (Ισπανός) και ο Θανάσης Μαλούσης τους οποίους συνόδευε στο πιάνο ο συμπολίτης μας , διπλωματούχος πιανίστας, και οι τρεις νεαρά παιδιά, ερμήνευσαν με περισσή δεξιοτεχνία και ευαισθησία, έργα από το κλασσικό ρεπερτόριο:
Βιβάλντι, Μπαχ, Βιανιαβσκι, Σοστακόβιτς, Σαραζάτε και έθελξαν το κοινό που τους τίμησε με την παρουσία του.

Γέμισε η αίθουσα “Δ. Μητρόπουλος”, πράγμα που πιστοποιεί πως σε αυτήν εδώ την πόλη παραμένουν πάρα πολλοί, οι αμετανόητοι εραστε΄ς της κλασσικής μουσικής.
Εξαιρετική, όπως πάντα, η παρουσίασης της εκδήλωσης από την Κα Ανεζίνη Λυμπέρη-Λουκά.
Προσεχές ραντεβού της Χορωδίας Τρίπολης, την Κυριακή 4 Δεκέμβρη, στα εντευκτήρια της.
Η Μαρία Παπαπετροπούλου και η Sedef Ercentin (Τουρκία), θα ερμηνεύσουν έργα για βιολοντσέλο και πιάνο.
Ως γνωστόν αμφότερες τιμήθηκαν το 1999 με το βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας και Ειρήνης “Addi Inpekci”.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Antonio Vivaldi (1678 – 1741)
Trio Sonata “La Follia“ in D minor R.V. 63

Antonio Vivaldi (1678 – 1741)
Concerto for two violins and b.c in A minor Op. 3 No. 8 R.V 522
A. Allego
B. Larghetto e spirituoso
Γ. Allegro

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Concerto for two violins in D minor B.W.V 1043
A. Vivace
B. Largo man non tanto
Γ. Αllegro

Henryk Wieniawski (1835 – 1880)
Etude – Caprice Op. 18 No. 1 for two violins solo

Dimitri Shostakovich (1906 – 1975)
Five pieces for two violins and piano
A. Prelude
B. Gavotte
Γ. Elegy
Δ. Waltz
Ε. Polka

Andreas Makris (1930 – 2005)
Duet for two violins “ Little Milton on the beach “
A. Moderato
B. Andante
Γ. Allegro

Pablo de Sarasate (1844 – 1908)
Navarra Op. 33

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΑΛΑΣ

Ο Γιώργος Μαρκάλας γεννήθηκε το 1979 στην Τρίπολη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και συνέχισε στο Απολλώνιο Ωδείο Τρίπολης απ’ όπου και απέκτησε πτυχίο Αρμονίας και Ωδικής.
Είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης (τάξη F. Filipova) καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στο πιάνο (τάξη Τ. Παπαδοπούλου).
Είναι επίσης κάτοχος master στο σολιστικό πιάνο του New Bulgarian University της Σόφιας (τάξη M. Molova). Έχει παρακολουθήσει σεμινά ρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Petrov, Tirimo, Λούκος, Τασόπουλος, Παπαγεωργίου, Lubimov, Tanski κ.α) καθώς και σεμινάρια μουσικής δωματίου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου αλλά και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

 

 

 

LAUME LLINARESGINER

Ο Laume Llinares Giner γεννήθηκε το 1983 στην Ισπανία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι κάτοχος ανωτάτου τίτλου με ειδίκευση στο βιολί του Ανωτάτου Ωδείου της Aragon καθώς και κάτοχος master βιολιού του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με διάσημους βιολονίστες σε χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία) καθώς επίσης έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς της Ισπανίας αλλά και άλλων χωρών.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συμφωνικών Ορχηστρών νέων και μη σε χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία) αλλά και της Λατινικής Αμερικής (Μεξικό, Αργεντινή, Βενεζουέλα). Από το 2009 είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Murcia.
Παίζει σε ένα βιολί Ettore Sofritti του 1929.

 

 

 

 

 

ΘΑΝΟΣ ΜΑΛΟΥΣΗΣ

Ο Θάνος Μαλούσης γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία 6 ετών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη του N. Vanaucek). Το 1993 συνεχίζει τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονί κης. Είναι κάτοχος πτυχίου βιολιού (2005 τάξη Ε. Δαμονίτσα) και διπλώματος βιολιού (2008 τάξη Ε. Δελφινοπούλου). Είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εξάρχων βιολονίστας της Συμφωνι κής Ορχήστρας του Κ.Ω.Θ και του Α.Π.Θ με τις οποίες έχει συμπράξει και ως σολίστ καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Ως μέλος συνόλων Μουσικής Δωματίου και Ορχήστρας έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Ισπανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Έχει εργαστεί ως επιμελητής καθηγητής βιολιού σε ωδεία των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ενώ από το 2010 εργάζεται ως καθηγητής βιολιού σε ωδεία των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.

Φωτογραφίες