Βιογραφικό Μαέστρου

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΡΓΑΛΙΩΝΗΣ γεννήθηκε και διαμένει στην Τρίπολη. Υπήρξε καθηγητής Μουσικής-Υποδιευθυντής στο Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης μας, και κάτοχος των πτυχίων: Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενοργάνωσης.

Το Χορωδιακό του αισθητήριο διαμορφώνεται στο Γυμνάσιο όταν εντάσσεται στις χορωδίες της Κικής Νεστορίδου, του Νικηφόρου Κανελλόπουλου, του Φώτη Τσαντήλα και, στη συνέχεια, παρακολουθώντας την Πάντειο Σχολή, συμμετέχει στις Χορωδίες του Θάνου Ερμήλιου και του Δημήτριεφ.

Παράλληλα, ασχολείται με το ελαφρό τραγούδι. Ηχογραφεί και συμμετέχει στην έκδοση μεγάλου μουσικού δίσκου εμφανιζόμενος τακτικά στην ελληνική τηλεόραση και στα τότε μουσικά διαλείμματα -αρχές 10ετίας του ’70- με τους Γιάννη Πετρόπουλο, Ζωζώ Κυριαζοπούλου, Κόκκινο…

Αν και πετυχαίνει 1ος στη Δραματική Σχολή του Γκίκα Μπινιάρη, …παρακολουθεί μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Πέλλου Κατσέλλη.

Συμμετέχει και τραγουδά στην κινηματογραφική ταινία «Έρωτας κάτω από τη Χουρμαδιά» του Σταύρου Τσιώλη, η οποία αποσπά το Αο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης!

Διετέλεσε καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης, του ΟΑΕΔ, ενώ υπήρξε εξεταστής-βαθμολογητής του Υπουργείου Παιδείας για το Διαγωνισμό Καθηγητών Μουσικής.

Είναι μέλος Τοπικών Συλλόγων και Καλλιτεχνικών Επιτροπών και από τα κορυφαία ιδρυτικά μέλη των Χορωδιών της πόλης μας, ΟΡΦΕΑ Τρίπολης και ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Σήμερα, καταξιωμένος πλέον μαέστρος στον Ελλαδικό χώρο, διευθύνει, από το 1979, Παιδικές, Αντρικές και Μικτές χορωδίες, Θρησκευτικού και Κοσμικού ρεπερτορίου, όπως, από το 1980 μέχρι το 1984 την Παιδική Χορωδία του ΟΡΦΕΑ και από το 1985 μέχρι σήμερα τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Ανήσυχο πνεύμα και φιλόδοξο, ως προς την ποιότητα που προσφέρει, δεν επαναπαύεται αλλά βελτιώνεται συνέχεια και εκσυγχρονίζεται παρακολουθώντας σεμινάρια από άριστους Μαέστρους τόσο του Ελλαδικού χώρου όσο και του εξωτερικού όπως: Αντώνη Κοντογεωργίου, Γιάννη Μάντακα, Στέφανο Βασιλειάδη, Νίκο Ευθυμιάδη, τον ΕλληνοΓερμανό Αλέκο Τσίχλη, τον Ιταλό Giuseppe Papagallo, τους Ούγγρους Istvan Parkay, Igo Lenke και τον Σουηδό Peter Erdey.

Είναι ο μοναδικός -όλων των εποχών- Χορωδιακός Μαέστρος που βγαίνει από τα όρια της Αρκαδίας και, κατά το παρελθόν… -πριν το 1990- εκτός από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, διεύθυνε και τη Χορωδία ΑΚΡΙΤΑΣ Καλαμάτας (3η θέση στην κατηγορία φολκλόρ κατά το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών 1990). Σήμερα, είναι και Μαέστρος των Μικτών Χορωδιών: α) ΑΡΜΟΝΙΑ Καλαμάτας (από το 1990) και β) ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Γυθείου (από το 2005).