Βιογραφικά Μαέστρων

Αμαλία Γούλα

Γεννήθηκε στην Τρίπολη όπου και κατοικεί.
Σπούδασε μουσική στο Ελληνικό ωδείο Αθηνών καθώς και στο παράρτημα της Τρίπολης , όπου και απόκτησε δίπλωμα πιάνου ( Μιχάλης Γαργαλιώνης , Στέλλα Παπαγρηγορίου , Γιάννης Καστρινός) πτυχίο δίσκαλου ηλεκτρικού αρμονίου (Γιάννης Καστρινός ) ,πτυχία ωδικής , αρμονίας (Τάσος Ψαρρός), αντίστιξης και φούγκας (Γιάννης Μεταλλινός), δίπλωμα ακορντεόν ( Στέλλα Παπαγρηγορίου).
Είναι αριστούχος απόφοιτος ανθρωπιστικών σπουδών του ΕΑΠ στο τμήμα Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Επίσης, αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης .
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου από τον Κυπριανό Κατσαρή την Δόμνα Ευνουχίδου , Lukas David , Sergei Matvienko.
Υπήρξε επί σειρά ετών καθηγήτρια στο Ελληνικό ωδείο.
Συνεργάζεται με ωδεία της Αρκαδίας και Αργολίδας ως καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.
Στο μουσικό της ρεπερτόριο περιλαμβάνονται έργα διαφορετικών μουσικών περιόδων. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες ως σολίστ και έχει συνεργαστεί με χορωδίες , λυρικούς καλλιτέχνες, σύνολα μουσικής δωματίου, μουσικά σχήματα και ορχήστρες, παίζοντας Ελληνική και Διεθνή μουσική , δίνοντας παραστάσεις στον Ελλαδικό χώρο. Κορυφαία συνεργασία της ήταν δύο παραστάσεις με την παγκοσμίου φήμης Κινέζα βιολονίστα Leia Zhu.
Σε συνεργασία με τον Αρκάδα ποιητή Τάκη Τζίβα και τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης παρουσίασε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο ένα κύκλο τραγουδιών με δικές της πρωτότυπες συνθέσεις.
Σήμερα είναι μαέστρος στην χορωδία του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης στην Δημητσάνα, μαέστρος στη Μικτή ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, πιανίστα στη Νεανική –Γυναικεία Χορωδία « VITA » και καθηγήτρια πιάνου στα μουσικά σχολεία Τρίπολης και Αργολίδας.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Ελένη Αλεξοπούλου

Η κ. Αλεξοπούλου Ελένη γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1964. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και έχει Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου.
Σπούδασε πιάνο στο Αthenaeum Ωδείο με τη Μαίρη Μάνεση. Δίπλωμα πήρε με την Όλγα Παναγιωτίδου. Σπούδασε κλασικό τραγούδι με την Αθανασία Μπεζούγλη. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Andre Thomas, Αντώνη Κοντογεωργίου, Μίλτο Λογιάδη, Κατερίνα Βασιλικού, Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου κ.ά. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Carl Orff και μουσικοκινητικής αγωγής.
Από το 1985 έως το 2015 εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών και υπεύθυνη χορωδίας στη Μουσική Σχολή «Απόλλων Γ. Καρκούλη». Έως σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, Ανώτερων Θεωρητικών και Φωνητικής στην Τρίπολη.
Από το Νοέμβριο του 2012 έχει αναλάβει τη σύσταση, διδασκαλία και διεύθυνση της «LA VITA», του Νεανικού- Γυναικείου τμήματος της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Από τον Οκτώβριο του 2014 έχει αναλάβει τη σύσταση, διδασκαλία και διεύθυνση των ΣΚΑΘΑΡΙΩΝ, του προ-παιδικού τμήματος της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Ως Μαέστρος της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ έχει διευθύνει πάμπολλες συναυλίες σε εσωτερικό και εξωτερικό. Έχει διοργανώσει πολυπληθή επιτυχή Φεστιβάλ με γνώμονα την εξέλιξη του χορωδιακού τραγουδιού.

 

Διονύσης Καραφωτιάς

Ο Διονύσης Καραφωτιάς του Ιωάννη γεννήθηκε (το 1977) και μεγάλωσε στην Τρίπολη, φοιτώντας στα σχολεία της Ακαδημίας, του Πειραματικού Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου. Παράλληλα ξεκίνησε τις Μουσικές του σπουδές στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης, με δασκάλους τον Γιώργο Κατραλή στα θεωρητικά και τον Νικόλα Γιαβρούμη στο πιάνο. Ταυτόχρονα τραγουδά στην τότε Παιδική Χορωδία Τρίπολης, και διδάσκεται βιολί για 4 χρόνια στη Συμφωνική Ορχήστρα Τρίπολης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον σπουδαίο Στέφανο Βασιλειάδη.
Ύστερα από την επιτυχή του εισαγωγή στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές, λαμβάνοντας μέρος στην Χορωδία του Πανεπιστημίου και ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πενταετούς φοίτησης πρόγραμμα Σπουδών (επιπέδου μάστερ).
Ασχολείται παράλληλα με επιλεγμένες εμφανίσεις στο πιάνο σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, ερμηνεύοντας έργα Κλασσικής και Τζαζ Μουσικής. Έχει την εμπειρία συμμετοχής στη σημαντικότερη παραγωγή για την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ως Ηχολήπτης και δουλεύει στην εταιρεία παραγωγής Stefi σε τηλεοπτικές παραγωγές ως εξωτερικός συνεργάτης-σύμβουλος ήχου. Την ίδια περίοδο παραδίδει μαθήματα μουσικής σε κεντρικό Ωδείο στην Αθήνα.
Στην Τρίπολη επιστρέφοντας το 2005 ασχολείται με τη δημόσια εκπαίδευση ως μουσικός στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία της περιφέρειας (Βυτίνα, Δάρα, Λεβίδι, Κανδύλα, Πάπαρη), αλλά και σχεδόν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης (1ο, 5ο, 2ο, 8ο, 9ο, 11ο). Στο νομό Αργολίδας, ως αναπληρωτής καθηγητής Μουσικής, στο Δημοτικό σχολείο Κιβερίου, στο 2ο Δημοτικό Άργους και στο Γυμνάσιο Δρεπάνου. Στην ιδιωτική εκπαίδευση στο Νέο Σχολείο Άργους. Σε όλα σχεδόν τα σχολεία δημιουργεί σχολικές Χορωδίες που συμμετέχουν τόσο σε εκδηλώσεις τους, όσο και σε εκδηλώσεις των Δήμων ή Κοινοτήτων.
Ύστερα από τον ΑΣΕΠ του 2007 είναι μόνιμα διορισμένος στο 9ο Δημοτικό σχολείο Τρίπολης και από το 2011 διευθύνει εθελοντικά την Παιδική Χορωδία Τρίπολης «Σπουργίτια», δίνοντας πλήθος συναυλιών στην πόλη μας, αλλά και συμμετέχοντας σε Χορωδιακά Φεστιβάλ και συναυλίες του Ναυπλίου, του Άργους και της Αθήνας. Από το 2014 είναι καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στην πόλη μας. Επίσης συνθέτει μουσική, οργανική, ηλεκτρονική και τραγούδια, και ασχολείται με τη χορωδιακή επεξεργασία τραγουδιών για παιδική Χορωδία.
Στο πεδίο της ακουστικής σχεδίασης κλειστών χώρων, έχει κάνει την μελέτη σχεδίασης του στούντιο ηχογραφήσεων της Πετρούπολης και δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά του Λονδίνου με σχετικό αντικείμενο. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά επιστημονικά μουσικολογικά Συνέδρια, με πιο πρόσφατη την εισήγησή του για τη Μουσική του Προκόφιεφ στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών.
Έχει συμμετέχει σε σεμινάρια διεύθυνσης Χορωδίας και φωνητικής στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, στη Στέγη Χορωδιών Ελλάδας και στα Πανελλήνια Συνέδρια Χορωδιών Ελλάδας, με μαέστρους όπως τον αμερικανό Andre Thomas, τον Αντώνη Κοντογεωργίου, τον Μίλτο Λογιάδη, τον Δημήτρη Κτιστάκη και τη σοπράνο Χριστίνα Γιαννακοπούλου.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Χόντου, έμπορο γυναικείων ενδυμάτων και έχουν δύο γιους τον Γιάννη και τον Νικόλα.